Elyaki

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Administration

HM Architects

IN

Interior design

HM Architects

Abstract

The project starts from a great challenge, to preserve the identity of the existing bar hidden behind its back door and merge it with the new project. The existent bar , Victoria Brown, has a british steampunk identity, that has nothing to do with the new project.

The superposition of identities had to respect the current hidden bar identity, achieving an integration with the new project. The decision of an alley in Tokyo helped with the aesthetics of street graffiti, achieving a mix of identities on the façade and the fictitious wall of access to the bar, as if it had been spontaneously intervened by street artists.

The existing fictitious wall (door entrance to the hidden bar) served as a scenography of a typical wall at a city Tokio’s alley. We started from the concept of visual contamination typically from the “Piss Alley”, where they usually eat the traditional yakitori, top product of this restaurant & bar.

The use of electric cables simulates the typical visual pollution of Tokyo. The reinterpretation of street lightings turned into artifacts hang from a bunch of electrical cables forming pyramidal figures, creating a plastic vegetation ceiling.

The structural modulation that divides the space at the bar area, with their wooden beer creates and branded hanged flags is a direct reference  of the alleys street food stalls of Tokio.

The fuchsia and electric blue tones are an integral part of the identity from the influence of the neon atmosphere typical of Tokyo. The branding team has worked with the use of images of traditional pop & tropical musicians for visual identity. Their logo and isotype compose a set of figures that simulates the Kanji alphabet, under the simple name of elyaki (reductive of yakitori).

The idea of street art and popular culture is an integral part of the decoration, all this fused with the isotype intervened with stencils on the printed graphic applied on the interior and facade.

The presence of the Japanese sacred masks Hannya, Tengu, Ko omote, Hyottoko, Kitsune, specially painted with the colours of the bar’s identity, all form part of the aesthetics of the space.

In addition, the presence of an imposing hydroponic orchard forms part of the visuals of this Tokyo alley, proposing a scene that is more than interesting for its visualisation. The garden is full of species for consumption in both Elyaki restaurants and its hidden bar Victoria Brown also designed by our firm.

Cafe Artois

Services

CD

Concept Design

HM Arquitectos

PA

Schematic design

HM Arquitectos

DE

Construction documents

HM Arquitectos

Abstract

The project is located in an exclusive area of the city of Buenos Aires, within the area of the most important polo field in South America.

The project is the result of a two-factor investigation in related to the company that called us to the Stella Artois project, which we will describe as follows.

On the one hand, the building volume made us interested in refering it to the medieval constructive silhouettes that define the typical skyline of Bruges, which is very typical of Belgium, the country where the brand was born.

On the other hand, the interior work had to refer to the concept of the old typical European coffees of the beginning of the 20th century, very related to the Parisians style.

The challenge was to compose a volume inspired by these old buildings and their characteristic Belgian ceilings, but executing the figure under a contemporary vision, that is, modifying the slopes of the ceiling generating a dynamism and avoiding a regular volume generating a dynamism and avoiding a regular volume. It looks like the image of the typical buildings in front of the Dijver canal or the Bruges market.

The configuration of these ceilings forced us to understand that the windows had to dialogue in a contemporary way with that dynamism. On the other hand, in front of the building is located the polo field, and in the background the skyline of the city of Buenos Aires. The impact of these visuals was decisive in defining the dimension of the openings.

Constructively, we set up ornamented circular columns under the sloped ceilings, managing to mix an eclectic composition.

The interior organization is a typical two-level restaurant and all the visuals are directed to the polo field, hiding the services to the opposite sector.

The complex dialogue between an interior mostly represented under an image of a café of the early twentieth century, and the exterior of contemporary configuration, resulted in a complex eclectic balance of languages. This made it possible for our client to accept a contemporary image in spite of its clear inclination towards an old aesthetic.

Mamba Bar

Services

A

Activation

Oslo Creative

E

Strategy

Oslo Creative

D

Design

Oslo Creative
Mamba Bar

Mamba Bar

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Arquitectos

DD

Design development

HM Arquitectos

CD

Construction documents

HM Arquitectos

CA

Construction Administration

HM Arquitectos

IN

Interior design

HM Arquitectos

Abstract

The design has as its starting point the culinary proposal based on the disruptive concept. By disruptive we understand the exacerbation of the senses, the fusion of flavors, smells that hang in the air, looks that seduce. We propose to enhance the culinary proposal with an oniric and suggestive landscape that accompanies this proposal.

We understand that, as it happens in fusion food, the combination should not compromise the taste register. In the same way the atmosphere and architecture, the merging of elements has to be translated into harmony. For this reason we are interested in promoting a great and unique piece ready to anchor the whole project. This element which we call “hook” totally instagrameable, is also fully functional to the needs of the restaurant. It hosts functions and also a landscape of abstract figures, driven by the scales of a large invertebrate materialized with OSB board. A choice that intends to mark a clear contemporary line, not being recognized as a pretending, pompous or pricey site.

We propose conceptual elements of stained glass windows and showcases driving the viewer into a dream world, with the intention of seducing visitors and inviting them to a mystery place. From its functional organization this space proposes a waiting area full of suggestions, where it is not possible, but through a kind of veil to discover the lounge of the dining guests.

The garden or patio, with its green landscape serves as a screen, suggests the entrance to an open-air ecosystem for those who prefer to enjoy another atmosphere.

The Nim Bar

Services

A

Activation

The Brand Bean

E

Strategy

The Brand Bean

D

Design

The Brand Bean

Goodsten

Services

A

Activation

Estudio Nuar

E

Strategy

Estudio Nuar

D

Design

Estudio Nuar

The Nim Bar

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Management & Contract Administration

HM Architects

IN

Interior design

HM Architects

Abstract

From the outset, the project had to appeal to the aesthetic dissociation of the typical beer bar. The challenge was to create a new aesthetic universe associated to the cocktail bars but without forgetting the impressive brand of 30 taps, emphasizing the idea of the largest beer bar in Buenos Aires.

The conceptual idea incorporates elements distant to the reminiscences known by beer bars. In order to refresh this idea, it was extremely important to turn to an idea of conceptualization, where the starting point was the composition of plots based on a influence of traditional proto-rationalist American style mixed up with traditional Asian interior design elements.

The idea was composing two types of density of wooden meshes, closed and open, in oak tones that generate multiple depths. These are definitely veils and sieves that unravel mysteries between their interstices.

 

Its chess-like organization composes the closed meshes of the open ones.  Another material, but of the same compositional system, is the limestone in many of its walls. The communicative strategy on the façade proposes expressionism and a system similar to its interior.

As these are high-density materials and compositions, we´ve chosen contrast them with walls impaled with neutral patterns that allow a dialogue and not a competition between designs. The design of the wallpapers is associated with a universe of plant nature, and in accordance with this there are several sectors where we have the living presence of nature, as defined in the name of the line descent.

Two plant interventions define spatiality. On the one hand, the entrance on both sides as a method of pedestrian communication, and on the other hand the long “green tongue” hanged from the ceiling divided the large central dining area.

The organization on the top floor, divided into two sectors, shows its most distinctive side in its large living-room space. These are subdivided with movable panels that swing upwards to form a large and unique space covered by a ceiling of meshes according to convenience.

The communication from its logo and isotype emulates the same system formed by a plot and background whose nature is expressed through the phoenix bird.

Project publication

/ Local & international

Fuego & Birra

Services

A

Activation

Bongo estudio

E

Strategy

Bongo estudio

D

Design

Bongo estudio