Kavak Office

Services

CD

Concept Design

HMA Arquitectos

PA

Schematic design

HMA Arquitectos

DE

Design developments & Construction documents

HMA Arquitectos

DO

Construction administration

HMA Arquitectos

IN

Interior design

HMA Arquitectos

Abstract

Kavak is a company dedicated to the sale of used vehicles, leader in the Mexican market. The first step of this unicorn company to regionalize its business was Argentina. For this reason the identity came from the mother company, but it only had the graphic identity development.

Our job was to receive the directives on the guidelines on the functional organization used in Mexico, add the palette of materials, and with all this compose a sober tonal balance that accurately represents the brand. Therefore, we had to develop a tectonic identity linked to the graphic identity generated in Kavak Mexico. This is how we investigated materials that define the brand as is the example of the black corrugated sheet metal, the proposed furniture, lighting, which have been a key part of this new identity.

We explored and developed the resource of diagonals as an expression associated with the letter K, which can be verified from the windows, the lighting layout, and the metallic divisions & vegetation that shape the delimitation of the open space whose areas are divided by the consultation of the sample case and reception.

The office space is located in the former Phillips factory (Argentina) and has a particular factory aesthetic, which was perfectly associated with the tectonic aesthetic that we have developed in the materials for the Kavak brand. The space has a development of 800 m2, mainly diagrammed through the repetition of boxes in the center of the space that divide the openspace areas strategically to avoid the “big space”. These characteristic boxes are clad in white sheet metal on the outside and function as islands, where the phone booths, chill meeting rooms, lockers and sitting areas are located.

The overall space is divided into two openspace for the tech and dining areas. Towards the end of the office layout we found the call center and two large meeting rooms. An area of grandstands and furniture was developed especially for use in chill format.

Kavak Hub

Services

CD

Concept Design & Interior Design

HMA Arquitectos

PA

Design develpments

HMA Arquitectos

DE

Construction documents

HMA Arquitectos

IN

Construction administration

HMA Arquitectos

Memoria
descriptiva

Kavak is a company dedicated to the sale of used vehicles, leader in the Mexican market. The first step of this unicorn company to regionalize its business was Argentina. For this reason the identity came from the mother company, but it only had the graphic identity development.

Our job was to receive the directives on the guidelines on the functional organization used in Mexico, add the palette of materials, and with all this compose a sober tonal balance that accurately represents the brand. Therefore, we had to develop a tectonic identity linked to the graphic identity generated in Kavak Mexico. This is how we investigated materials that define the brand as is the example of the black corrugated sheet metal, the proposed furniture, lighting, which have been a key part of this new identity.

We explored and developed the resource of diagonals as an expression associated with the letter K, which can be verified from the windows, the lighting layout, and the metallic divisions & vegetation that shape the delimitation of the open space whose areas are divided by the consultation of the sample case and reception.

The space comprises a 300-square-meter customer service showroom (with a reception area, a meeting room and 14 terminals for consulting the sample collection), a comprehensive vehicle inspection center for on-the-spot vehicle condition assessment, and a further 15,000 square meters with the capacity to house up to 700 cars from the company’s inventory.

Publication

Local & International

Office Snapshops

Re Thinking the future

Uala II

Servicios
contrados

CD

Concept & Schematic Design

HMA Arquitectos

DD

Design developments

HMA Arquitectos

CD

Construction documents

HMA Arquitectos

CA

Construction Administration

HMA Arquitectos

IN

Interior design

HMA Arquitectos

abstract

The challenge of designing work spaces always entails a special reflection on the way in which we conceive activity and the development of work. There is no doubt that architecture, in this sense, has much to contribute to the quality of life of the user. With this premise we assumed the project for the second Ualá offices. The project is organized in two large spaces joined together by a connecting corridor and a courtyard as a lung.

Based on the programmatic requirements of the client and the inherent conditions of the space to intervene – a shed in the middle of Palermo neigbourhood – the decision was to segment the total surface according to needs of use in two levels. This generated a reception area facing the main entrance, that serves as an antechamber to a large double-height space – that proposes a single place organized by work islands. This room plays the leading role in the project, giving the possibility of 60 workplaces, all with visuals to an outdoor courtyard vegetated and a vertical garden.  full of natural light.

The use of the exposed structure is part of a balance between the old building and the new intervention. The black corrugated sheet metal has a contrasting role, due to its character of contemporary material, in relation to the rustic concrete. In the same way the structure of the ceiling painted in white has a very gentle relationship, in terms of detaching itself from the existing structure through the dark tones. This chromatic change allows to understand a gap between the existing and the new intervention.

A large skin of planked dyed wood covers the walls and roof, generating a large clean space for accessories and installations. There are hidden beams, notched, electrical installations, thermomechanics, etc.

Like the first offices, this building has a space for informal meetings and relaxation. Designed as a honeycomb wall, where the interstices with spaces of use, all marked by three different materials, wood, glass and iron.

The decision to use materials, both cladding and furnishings, aims to give the space simplicity and visual calm through the use of noble materials. Both the use of building materials and furnishings, together with the study of lighting (direct / indirect / natural light) and thermomechanical conditions generate a whole that achieves ideal comfort when it comes to conceiving a work space.

Publicación
de obra

/ Nacional e internacional

Summa+ 186

The Real Deal

Wideprint n°19

Cabare magazine

Office Snapshops

Revista estilo propio n°51

Re Thinking the future

Annual coffee table SBID global Design book.

Bauverlag BV GmbH

Book Dynamic and static restautant and aesthetic design

Ualá

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Administration

HM Architects

IN

Interior design

HM Architects

Abstract

The challenge of designing work spaces always entails a special reflection on the way in which we conceive activity and the development of work. There is no doubt that architecture, in this sense, has much to contribute to the quality of life of the user. With this premise we assumed the project for the Ualá offices. The project is organized in two large spaces joined together by a connecting corridor and a courtyard as a lung.

Based on the programmatic requirements of the client and the inherent conditions of the space to intervene – a shed in the middle of Palermo – the decision was to segment the total surface according to needs of use. This generated a reception area that serves as an antechamber to a large double-height space -flanked by a lateral mezzanine – that proposes a single place organized by work islands. This room plays the leading role in the project, giving the possibility of 70 workplaces, all with visuals to an outdoor courtyard vegetated and full of natural light. A large skin of planked dyed wood covers the walls and roof, generating a large clean space for accessories and installations. There are hidden beams, notched, electrical installations, thermomechanics, etc. This “wooden skin” undergoes three specific interventions in which it is folded towards the inside of the space in a curved and delicate way, generating three acoustically isolated booths that give use to small individual rooms.

An intermediate space, by way of circulation, links the large work space with the service area: dining room, office, toilets. The design of this circulation also proposes the possibility of a casual and relaxed use of work by means of a bar that opens its visuals to the central courtyard and a vertical garden.

The proposal of the dining room equipment allows flexibility of uses for this space, considering it space for lunches, trainings, projections, etc. Its honest and direct connection to the courtyard by means of a deck also adds a particular landscape charm.

The decision to use materials, both cladding and furnishings, aims to give the space simplicity and visual calm through the use of noble materials. Both the use of building materials and furnishings, together with the study of lighting (direct / indirect / natural light) and thermomechanical conditions generate a whole that achieves ideal comfort when it comes to conceiving a work space.

Project publication

/ Local and International

Iguanafix

Iguanafix

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Administration

HM Architects

IN

Interior design

HM Architects
L250

Office + House Luna

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Management & Contract Administration

HM Architects

Abstract

The project is located in the southern part of the city of Buenos Aires, precisely in Parque Patricios, a neighborhood that is being promoted as a technological pole. This characteristic motivated the client to start the construction of a building that unfolds into two separate volumes, his home and an office for his business. Both buildings have in common constructive and material decisions, however they show a strong formal contrast. In addition, the two volumes meet sustainable conditions: ventilated facades, reuse of rainwater and FCS certified wood ( OSB ). The office provides certain dynamics in materials and forms, the heterogeneity of materials underlies in the homogeneity of its dark shades of color. The dynamics of the facade, result of a formal operation, seeks to achieve a functional simplicity at the entrance while generating visuals towards its neighbors, rather lower buildings. The facade includes a palette of two materials, zinc metal and brick, trimmed as if one is the other’s negative. On the contrary, in the volume of the family house, the operation is simple and powerful . It is a concrete volume without intermediate structure, achieving free visuals across the entire lot. This structural effort brings about a certain ingravity of its component parts. This is reflected in elements such the staircase and balcony, both suspended.

The curved and solid wall of the facade (inner courtyard facade), built in a dark common type of brick, opposes to the glazed facade (back garden). Ultimately, the project shows a volumetric contrast, result of two very different uses. In spite of that, the project reaches a balanced dialog between tones and materials that sews both buildings together.

Areatres

Services

SD

Concept & Schematic design

HM Architects

DD

Design development

HM Architects

CD

Construction documents

HM Architects

CA

Construction Administration

HM Architects

IN

Interior design

HM Architects

Abstract

Starting from the premise of “the third space”, which describes the concept of a neutral place between the office and home. Areatres was created from the use of materials of simple manufacture and handcrafted creation which offer a conceptual void with identity. This emptiness is formed through elements of the collective imaginary that refer to the home, organized under the spatial idea of a café. The conjugation of these aspects together with communication technology was the final objective through which this space promises to define a new proposal for use, for any passer-by or temporary user in the short or long term.

The space was conceived with industrial aesthetic qualities. The use of neutral materials and colours was the premise. Ceilings of machimbre, pieces of industrial veneer, structure of beams and columns, rustic brick, birch wood, all these materials under a range of whites. OSB slabs (of ecological origin), rustic bricks painted white, form a monochromatic harmony that collaborates with the sober and contemporary idea of a work environment typical of the 21st century.

Arealiving represents the home transpoled to a workspace facing a bright garden. Enriched with floral arrangements, art and its unique libraries, whose identity is born from the activity that each user professes. A place that shelters the spirit of a coffee with home qualities.

areameeting has a configuration of small meeting rooms versioned as possible workspaces. At the same time they propose a volume spatial design that conform different depths to prevent a monotonous wall.

The furnishing is part of a set that represents a contemporary aesthetic idea of wellness and, in this case, well working. The choice of this furnishing refers almost exclusively to the intention of breaking up the concept of traditional working space. Thus, the choice of Eames and Saarinen furnishing. On the other hand, we can also see the presence of Philippe Starck with his bubble, mademoiselle, Luis ghost, price aha.

The lighting provided by Kartell under the design of Ferrucci Laviani, generate a particular charm and glamour in public spaces.  Haworth’s workstations give the space the quality, design and comfort necessary for a user to feel identified in a way of understanding work and image as a whole. All the furnishings and decoration were provided by Manifesto who is involved and accompanied in the development of the project.